Chci demo

Zjednodušte, zrychlete a zefektivněte proces údržby strojů

Takové situace se stávají dnes a denně. Občas na stroji vznikne porucha a je nutné ho opravit. Někdy mu dojde materiál, takže musíte informovat zásobovače. Anebo potřebujete uvolnit výrobu, což vyžaduje provedení kontroly kvality. Jenže pomoc přichází pozdě, neinformovaná či bez adekvátního vybavení. Celou dobu stojí část provozu – a vy každou další vteřinou zbytečně přicházíte o peníze. Andon tomu zamezí.

S Andonem hned víte, na čem jste

Liknavost lidského faktoru ani chybovost výrobních linek nelze zcela eliminovat, ale můžete mít jistotu, že prodleva během čekání na nápravu bude co nejkratší. Rozšiřující doplněk MES SoftLi Andon vám ušetří drahocenný čas a usnadní identifikaci důvodů zbytečných prostojů.

Z jeho databáze totiž okamžitě zjistíte:

  • kdo kdy koho volal,

  • za jak dlouho přišla pomoc,

  • kolik času u stroje strávila,

  • zda byl požadavek vyřízen.

Díky tomu zároveň odstraníte i další nešvary, jako jsou výmluvy zaměstnanců či jejich vzájemné obviňování při hledání viníka prodlevy. Andon vám zkrátka pomůže na více frontách.

Andon v kostce

Andon je softwarový modul, který umožňuje jedním kliknutím přivolat pomoc přímo z terminálu stroje. Na displeji si pouze vyberete druh potřebné asistence – například zásobování, údržbu či kontrolu kvality – a následně ji stisknutím tlačítka zalarmujete. K hlášení navíc lze přidat poznámky, takže pověřený pracovník už bude přesně vědět, v čem je problém, a vezme si s sebou odpovídající vybavení nebo materiál k jeho vyřešení.

Další 3 výhody, kterými se Andon odlišuje od konkurence

1.    Patří do rodiny přídavných modulů k MES SoftLi

Vše je integrované do jednoho systému, což výrazně urychluje implementaci, zjednodušuje používání a zefektivňuje fungování. Má tedy stejné ovládání jako ostatní funkcionality MES. A softwarové řešení umožňuje v reálném čase vše sledovat a kdykoliv i zpětně dohledat na dotykových panelech, obrazovkách ve výrobě, monitorech v kancelářích nebo v reportech.

2.    Zasazuje informace do kontextu

Jednotlivá upozornění jsou vždy uvedena v širších souvislostech s dalšími událostmi a údaji ze systému. U každého hlášení budou informace o zakázce, směně a operátorovi. Díky tomu například snadno zjistíte, kde jsou velké výkyvy v kvalitě a musí tam i nad rámec pravidelné kontroly chodit kvalitář, kdo často volá seřizovače, i když to není nutné, nebo u jaké zakázky opakovaně vzniká nutnost opravy stroje. A právě tento kontext dává zprávě vysokou přidanou hodnotu.

3.    Můžete si ho přizpůsobit

V Andonu nejsou žádné pevně nastavené triggery. Každý si může upravit podmínky přivolání pomoci i následného procesu podle sebe. Tak, aby to maximálně vyhovovalo jeho výrobě. Notifikace o hlášeních lze posílat i prostřednictvím e-mailů, SMS či interních zpráv. To umožňuje pověřené osobě promptně reagovat, i když zrovna není na příjmu u jiného komunikačního kanálu.

Jak probíhá implementace?

Velmi rychle. A stejným způsobem, jako u všech dalších řešení. Všichni naši zákazníci mají plnou verzi MES SoftLi, ale přístup k jednotlivým modulům závisí na typu licence. Andon si tedy stačí dokoupit, vložit licenční klíč a hned s ním můžete pracovat. Není nutné nic instalovat. Bez ohledu na to, pro kolik strojů nebo uživatelů ho budete používat.

Jediné omezení tak představuje skutečnost, že Andon nelze pořídit samostatně. Musíte už mít nebo si spolu s ním zakoupit MES SoftLi.

Chcete se zbavit prodlev kvůli zdlouhavému čekání na údržbu strojů?

Chtějte DEMO, protože ukázaná platí. Přesvědčte se na vlastní výrobě, proč je MES SoftLi i díky rozšiřujícím modulům nejlepší na trhu. A teprve pak se rozhodněte.